Novi Pazar lider u sferi kvaliteta internet mreže

Novi Pazar – Milion eura investicija u sferi telekomunikacija od strane Vlade Srbije i resornog ministarstva, učiniće moderne komunikacije jednostavnijim i dostupnijim običnom građaninu. Novi Pazar je, po pitanju brzine internet protoka i uslova za digitalizaciju telefonskog signala, lider u zemlji, rečeno je na sastanku gradonačelnika Novog Pazara i državne sekretarke u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjane Matić.

„Projekat digitalizacije u telekomunikacionom sistemu vredan je milion eura. Biće još sličnih projekata, a dobili smo konkretna uveravanja da će biti poboljšan i signal za mobilnu telefoniju, koji će Novopazarcima na ruralnim područjima mnogo značiti, jer su do sada ovu vrstu konverzacije ostvarivali uz izražene smetnje“, rekao je Mahmutović.

Plan Ministarstva je da , kako je Matićeva rekla, Novi Pazar ostane prvi u pogledu kvaliteta telekomunikacionih usluga. Projekat je do sada realizovan na četrdeset i jednoj lokaciji, a u planu je da se kvalitetnijim telefonskim signalom i kvalitetnijim internetom pokrije još dvadest teritorijalnih celina. Državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija najavila je za ovu godinu i neke nove projekte među kojima je prioritetan paket usluga osobama sa invaliditetom, čija je svakodnevna komunikacija sa okruženjem otežana.

sandžakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO