Nikolić: Manjine da uživaju sva prava u punom kapacitetu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas, u razgovoru sa Suzanom Kujundžić Ostojić, predsednicom Privremenog organa upravljanja Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, istakao da Srbija želi da pomogne da manjine uživaju sva prava u punom kapacitetu.

Nikolić očekuje da se svi problemi koje Bunjevci imaju objedine i reše na institucionalan način na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Saveta bunjevačke nacionalne manjine, iznela je brojne probleme sa kojima se suočavaju Bunjevci u domenu svoje političke, kulturne i obrazovne promocije.

Predsednik Nikolić je izrazio spremnost da i lično doprinese razvoju obrazovanja budućih generacija Bunjevaca, rekavši da će ukoliko bude potrebno porodica Nikolić finansirati štampanje knjiga na jezicima manjina. “Država se trudi da zaštiti retke biljne vrste na području Subotice, koja raste samo na području Subotice, i ništa manje ne sme da se trudi da zaštiti ceo narod“, zaključio je predsednik Srbije.

On je obećao da će učiniti sve u svojoj nadležnosti, da se Bunjevcima i drugim manjinama omogući ostvarivanje manjinskih prava koje imaju na osnovu Ustava i Zakona Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO