Nikolić: Dileri imaju doušnike u policiji, neophodne smene!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je danas promene u policiji kako bi na ključna mesta došli odgovorni ljudi, a time bila omogućena bezbednost svih građana.

Nikolić je u obraćanju javnosti nakon sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom policije Nebojšom Stefanovićem konstatovao da kriminalci imaju svoje ljude u policiji, saradnike i doušnike preko kojih uspevaju da izbegnu suočavanje sa zakonom i pravdom, a da s druge strane građani s pravom očekuju da im policija omoguci bezbedan život.
“Kriminalne grupe i dileri drogom imaju doušnike i saučesnike u policiji i tako izbegavaju hapšenja”, rekao je Nikolić u obraćanju građanima preko Radio-televizije Srbije. On je istakao da nije zadovoljan borbom protiv kriminalnih grupa koje se bave prodajom i švercom droge.

Nikolić je, nasuprot pojedincima koji sarađuju s kriminalcima, pomenuo veliki broj poštenih policajaca zbog kojih, kako je naveo, i jeste izuzetno važno da se institucija koja je zadužena za unutrasnju bezbednost vrati u okvire morala, pravičnosti, poštenja i pravde.
– Prioritet vlade je borba protiv kriminala i narko kartela. U toj borbi do sada nisu postignuti rezultati u suzbijanju tog zla. Ubeđen sam da će vlada reagovati efikasno i da će preduzeti konkretne mere – rekao je predsednik Nikolić. On je tražio od vlade da preduzme sve neophodne mere kako bi se preduzele akcije koje će rezultovati postizanjem rezultat u borbi protiv kriminala.

Predsednik je zato pozvao na nastavak reformi u policiji i zatražio od Vlade Srbije da na odgovorna mesta postavi iskrene i poštene borce protiv kriminala.

“Policija ne sme da se služi medijskim manipulacijama, ne sme da deluje pod pritiskom policijskih činova ili političke vlasti, već mora svakoga da štiti po zakonu i nikoga od zakona. Mora da bude potpuno jasno koga je narod birao da se bavi politikom, a ko je odgovoran za mir i bezbednost svih građana Srbije, poručio je Nikolić.

Ubeđen da će Vlada Srbije da deluje efikasno po ovom pitanju, Nikolić je zaključio da napredak Srbije i bolji život nisu mogući bez postavljanja temelja društva u kom kriminal nije moguć.

Prethodno su danas u Predsedništvu sat i po o stanju u policiji razgovarali predsednik, premijer i ministar policije, a za 15 sati zakazana je sednica Biroa za koordinaciju službama bezbednosti.

Dva sata nakon toga trebalo bi da se javnosti obrate premijer ili ministar policije.

Premijer Vučić najavio je juče da će država u najhitnijem roku staviti tačku na krizu koju sam od sebe proizvodi sistem bezbednosti.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO