Napetost nakon što je zamjenik predsjednika Knesseta ušao u Mesdžid al-Aksu

Prema informacijama iz lokalnih izvora, zamjenik predsjednika izraelskog parlamenta (Knesset) Feiglin ušao je u dvorište Mesdžid al-Akse. Palestinci su reagovali zbog toga, a zatim je uslijedila intervencija izraelske policije. Kako se navodi u izvještajima, nekoliko Palestinaca je povrijeđeno uslijed intervencije.
Zbog napetosti koja je izbila, prema izvještajima, policija je bila primorana da iz Al-Akse izvede Feiglina i nije dozvolila ulazak jevrejskim doseljenicima koji su htjeli ući u Mesdžid Al-Aksu.
Generalni direktor Islamskog vakufa u Jerusalemu Šejh Azzam el-Hatib saopćio je da je Feiglin u Mesdžid Al-Aksu ušao u trenutku kada se tamo nalazio veliki broj Palestinaca, dodavši: “Zbog Feiglinovog ulaska u Al-Aksu nastala je vrlo napeta situacija”.
S druge strane, izraelski dnevni list Yediot, pozivajući se na informacije iz policijskih izvora, ustvrdio je da su “stotine arapskih mladića uzvikivali provokativne slogane i bacali kamenje” pošto je Feiglin ušao u Al-Aksu. U vijesti je rečeno da su u incidentu pritvorena dvojica palestinskih mladića.
(AA)
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO