Najbliži atest za TNG u Baljevcu

autoplin

Svi vozači koji su dobili atest za TNG sistem pre više od pet godina moraju u što kraćem roku da ga obnove, odnosno da dobiju novu potvrdu, jer u suprotnom, neće moći da registruju automobil. U Novom Pazaru ateste trenutno ne vrši niko.

Za vozače u Novom Pazaru ovo je dodatni problem jer je PJ AMSS izgubila pravo na obavljanje ovog atesta, u pripremi je da to počne u Auto-centru “Cesta”, a do tada najbliže mesto za atestiranje ugrađenog gasa u vozila je PJ AMSS u Baljevcu.

Zakonska odredba koja obavezuje vozače da na svakih pet godina moraju da nabave potvrdu o izvršenom pregledu TNG sistema, nedavnim početkom primene Pravilnika o ispitivanju vozila, sada važi bez obzira na to da li je atest ranije izdat na 10 godina.Što je najgore od svega, vozač koji ne dobije potvrdu o periodično izvršenom pregledu rizikuje da bude kažnjen od strane saobraćajne policije jer se po aktuelnim propisima takvo vozilo smatra tehnički neispravnim. Cena atesta je oko 6000 dinara pa je to još jedan nepredviđeni trošak kod registracije automobila.

 

Preuzeto sa: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO