Na sedmoj sednici Skupštine grada Novog Pazara Nikola Jolović izglasan za zamenika gradonačelnika

skupstina_19.06.2013

Glasovima odborničke većine na sednici Skupštine grada za zamenika gradonačelnika Novog Pazara izabran je Nikola Jolović, sa liste “Pokrenimo Novi Pazar- Tomislav Nikolić“.
Jolović je diplomirani ekonomista, a na ovu funkciju predložila ga je Srpska napredna stranka, čiji je član.
Odbornici su na ovoj sednici usvojili i izmenu poslovnika Skupštine grada, na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji,a odredjen je reon novoizgradjene osnovne škole Meša Selimović, koji obuhvata nekoliko naselja i ulica u blizini Petrove crkve.
Skupština je usvojila niz odluka vezanih za ostvarivanje prava na novčanu pomoć, povlašćeni prevoz u autobuskom saobraćaju, kao i odluku o obezbedjivanju školskog pribora za učenike prvog razreda osnovnih škola.
Usvojeni su novi statuti javnih preduzeća, odluke o minimumu procesa rada za vreme štrajka u ovim gradskim firmama, kao i način izbora njihovih direktora i organa upravljanja.
Doneta je odluka o ustupanju sportskog objekta na upravljanje Sportsko sajamskoj ustanovi Pendik.
Izmenjene je nekoliko odluka vezanih za gerenaralne regulacije većeg broja naselja i utvrđena prava građana u oblasti socijalne zaštite.
Odbornici opozicione SDA Sandžaka imali su tokom sednice više primedbi i tvrdnji da su pojedine tačke dnevnog reda nezakonito usvojene, što su u vladajućoj većini to odbacili pozivajući se upravo na zakone.
Oni su imali niz primedbi na tačke vezane za formiranje i personalni sastav komisija za procenu tržišne vrednosti, otuđenje i davanje u zakup nepokretnosti u svojini lokalne samouprave.
Na skuptisni je doneta i odluka da se u najkraćem roku zakaže sednica na kojoj će se razmatrati bezbednosna situacija u Novom Pazaru, a na kojoj će predstavnici sudstva i policije podneti izveštaj o radu.
Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicione Bošnjačke demokratske zajednice.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO