Mujezinović – Vlada da pomogne MOSI igre

Novi Pazar – Međunarodne omladinske sportske igre u 2014. godini počeće 6. avgusta i trajaće do 10. avgusta, odlučeno je na drugoj skupštini MOSI.

Predsednik Skupštine 51. Međurepubličkih sportskih igara (MOSI) Seadetin Mujezinović rekao je danas da očekuje da Vlada Srbije podrži tu manifestaciju koja će se održati od 6. do 10. avgusta u Novom Pazaru. “Očekujemo podršku Vlade i resornih ministarstava, pre svega finansijsku, pošto Grad nije u mogućnosti da sve sam iznese”.

Kako je najavio predsjednik skupštine ove sportske manifestacije, Seadetin Mujezinović, organizacija igara će biti najbolja do sada, grad Novi Pazar ugostiće sportiste i posjetioce iz gradova bivše Jugoslavije, a u danima takmičenja  održavaće se i značajne kulturne manifestacije. Skupđtina 51. Međunarodnih omladinskih igara usvojila je prijedloge o priključenju novih gradova koji će uzeti učešće na igrama. U pitanju su opštine Pale, Gusinje i Zubin Potok, tako da će učešće uzeti sportisti iz više od 30 gradova sa prostora bivše Jugoslavije. Kako je najavljeno za goste će biti organizovan kolektivni smještaj po školama.

Predsjednik skupštine MOSI, Seadetin Mujezinović, kaže da će, zbog velikog broja takmičara, gostiju i ograničenih smeštajnih kapaciteta, biti potrebe za dodatnim privatnim smeštajem, što je prilika za sve koji izdaju sobe, stanove i kuće. U danima održavanja Međunarodnih omladinskih sportskih igara biće  održana manifestacija Stari grad, što je znatano obogatilo čitavo takmičenje, ali i ostvarilo značajne uštede za organizatore.

Sledeća skupština MOSI održaće se 10. jula kada će se članovi  dogovoriti o svim detaljima ove manifestacije. Organizatori očekuju pomoć i Vlade i resornih ministarstava u organizaciji 51. Međunarodnih opštinskih sportskih igara, koji će  trajati do 10. avgusta.

(A.Š.)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO