Mišković otvorio “Kraun plazu”: hotel od 40 miliona evra novi ukras Beograda!

Hotel “Kraun plaza” koji je u vlasništvu kompanije “Delta holding” na čijem je čelu Miroslav Mišković, svečano je otvoren sinoć u prisustvu velikog broja zvanica iz diplomatskog kora i javnog života Srbije.
Obraćajući se prisutnima koji su uživali u koktelu koji je upriličen povodom svečanog otvaranja, predsednik “Delta holdinga” Miroslav Mišković rekao je da će “Kraun plaza” nastaviti slavu beogradskog “Interkontinentala”, u kome su prethodnih godina boravile svetski poznate ličnosti kao što su Džimi Karter, Indira Gandi, Lučano Pavaroti, Tina Tarner, Zubin Mehta, Hulio Iglesijas, Bobi Fišer, Sofija Loren i mnogi drugi.

– U izgradnju hotela uložoli smo 40 miliona evra sopstvenih sredstava. Hotel smo izgradili u teškoj godini za čitavu Srbiju, a posebno teškoj za našu kompaniju. Uspeli smo da u ovom hotelu otvorimo 250 novih radnih mesta, što je za nas najveći uspeh. Ja vam obećavam da ćemo ove godine zaposliti barem dvostruko više ljudi nego prethodnih godina – rekao je Mišković.

Prema njegovim rečima, izgradnjom “Kraun plaze” stvoreno je mesto gde će se sretati svetski i srpski privrednici.

unnamed (2)

– Ovde će se stvoriti poslovne ideje za dolazak svetskih kompanija, za osvajanje regionalnog tržišta, unapređenje tržišta u Srbiji. To je naš cilj i naš doprinos približavanju Srbije Evropi i svetu – rekao je Mišković, koji je posebno zahvalio Anđeli Brav, predsednici “Interkontinental hotel grupe” za Evropu, koja je “učinila da se ovo partnerstvo realizuje”.

Ona se sinoć takođe obratila prisutnima i istakla da se nada da će “Kraun plaza” postati uspešan i savršen brend srpske prestonice.

Hotel je izgrađen potpunom rekonstrukcijom “Interkontinentala”. Zadržan je spoljašnji izgled hotela, iako je cela fasada renovirana. Unutrašnjost odlikuje jednostavan i elegantan dizajn. Hotel se prostire na 33.000 kvadrata, ima 416 soba, 12 sala za sastanke, dva restorana, lobi barove, poslastičarnicu, fitnes i spa centar i najveći hotelski bazen u Srbiji.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i Marko Mišković, Ivana Mišković Karić, advokat Toma Fila, Toplica Spasojević, Željko Žunić, ugledni privrednici iz Slovenije, Ljubljane, predsednici izvršnih odbora banaka, američki ambasador Majkl Kirbi, kanadski, holandski, izraelski, turski i finski ambasador, kao i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, gradonačelnik Ljubljane Zoran Jovanović i drugi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO