Ministarstvo trgovine potpisalo sporazum o saradnji sa Drzavnim univerzitetom u Novom Pazaru

U Ministarstvu trgovine i telekomunikacija u Beogradu danas je potpisan sporazum o saradnji sa  državnim Pravnim fakultetima u zemlji, među kojima i sa Državnim univerzitetom u Novom Pazaru.

univerzitet-novi-pazar1

 

Sporazumom je predviđeno da studenti završne godine Pravnih fakulteta obavljaju praksu u Sektoru tržišne inspekcije pri Ministarstvu trgovine i telekomunikacija.

Rektor Državnog univerziteta u Novom pazaru, Miladin Kostić rekao je prilikom potpisivanja sporazuma da ono što je imao prilike da vidi je da studenti svršenih studija prava bez obavljanja prakse tokom studiranja vrlo teško mogu da pokažu znaje koje su stekli tokom studiranja.

,,Omogućavanjem da oni mogu da obave jedan deo svog rada i prakse za vreme i pri kraju studija kroz državne organe daje im mogućnost da to što su u teoriji stekli kroz praksu vide kako se ta znanja ostvaruju”, kazao je Kostić.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić, kazala je da je ova inicijativa potekla upravo iz resornog ministarstva prije tri godine od pomoćnice ministra za tržišnu inspekciju.

,,Nakon godine dana ispostavilo se da je inicijativa bila odlična i ustanovljeno je jako dobro iskustvo sa Pravnim fakultetom u Beogradu pa je ta saradnja obnovljena.Nakon toga shvatili smo da je trebalo uključiti i ostale Pravne fakultete u Srbiji,” rekla je Matićeva.

Potpisnici sporazuma izrazili su nadu da će ostvareno praktično znanje svršenim studentima prava omogućiti da lakše dođu do posla.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mnCDXz5Jwe4

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO