Ministar sporta dodelio stipendije novopazarskim studentima

Novi Pazar – Najboljim studentima novopazarskog Univerziteta dodeljene su stipendije državnog Fonda za mlade talente „Dositej“. Stipendiste su na svečanosti u Kulturnom centru pozdravili ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Stipendije su dodeljene konkursom, a potporu u školovanju iz ovog fonda imaće šest hiljada studenata širom zemlje.

„Nema boljeg povoda za dolazak u neki grad od susreta sa mladima. Dodela stipendija pokazuje da Srbija brine o svojoj mladosti. Srbiju ne čini samo Beograd, ona je mnogo više. Zato je na vama da jednog dana u svojim sredinama budete najuspešniji, da ovde osnujete porodice i primenite znanja i iskustva. To je pravi doprinos zemlji u kojoj živimo. Vi ste najbolja pokretačka snaga, garant za stabilnost Srbije i kreatori bolje budućnosti“, rekao je Udovičić pred Novopazarcima.

_DSC0188

_DSC0068

_DSC0030

_DSC0029

udov2

Ministar je ne želeći da govori o ciframa, izrazio uverenje da će tokom naredne kalendarske godine Novi Pazar imati mnogo više stipendista. Gradonačelnik Novog Pazara podsetio je prisutne da grad na najbojli mogući način brine o mladima, o najboljim učenicima i njihovim potrebama.

„Sve do sada rađeno i na lokalnom i na republičkom nivou je vodilo ka evropskom putu. Nadam se da će od polovine marta ovaj put biti još izvesniji, energija još jača, a na vama je da bojlem sutra date svoj doprinos“, kazao je Mahmutović.

Udovičić je u društvu gradonačelnika Mahmutovića, zamenika gradonačelnika Nikole Jolovića i gradskih funkcionera, obišao Kancelariju za mlade i Sportsko – sajamsku ustanovu „Pendik“.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO