Mevlid Jašarević: Stupam u štrajk glađu!

Mevlid Jašarević: Stupam u štrajk glađu!

 

 

Mevlid Jašarević, srbijanski državljanin osuđen za terorizam u BIH, nazvao je proteklog vikenda novinara “Dnevnog avaza” i najavio da će otpočeti štrajk glađu, jer njegova supruga ima petogodišnju zabranu ulaska u BiH, te ga stoga ne može posjećivati. Jašarević je u pozivu koji je obavio s telefonske govornice u krugu Pritvorske jedinice Suda BiH, kazao da su mu uskraćivanjem posjete supruge povrijeđena ljudska prava.

– Vidim da ovdje u pritvoru i najokorjeliji kriminalci imaju veća prava od mene. Zato ću početi štrajk glađu prvo tako što ću se iftariti i sehuriti samo vodom, pa do kada izdržim – najavio je Jašarević, dodajući da ga sin u pratnji rodbine posjećuje svaka četiri mjeseca.

Kazao je i da se njegova supruga Mirela Demirović obraćala s molbom Ministarstvu pravde BiH da joj se odobri ulazak u BiH jednom mjesečno na 48 sati, ali da nikada nije dobila odgovor.

Jašarević kojeg je Sud BiH u decembru prošle godine osudio na 18 godina zatvora jer je 28. oktobra 2011. godine iz kalašnjikova pucao na zgradu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu, te teško ranio policajca Mirsada Velića, nije htio komentirati odluku Apelacionog vijeća Suda BiH koje mu je 11. jula ove godine poništilo je presudu i naložilo ponovni postupak u njegovom slučaju.

izvor: Dnevni Avaz

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO