“Mekdonalds” iskopao grob samom sebi: Apelovao na radnike da ne jedu brzu hranu

“Mek” je putem sajta savetovao svojim radnicima da jedu manje čizburgera, prženih krompirića i ostale brze hrane, kao i gaziranih pića…

425592-mek-4

Američki lanac restorana brze hrane “Mekdonalds” ugasio je sajt za svoje zaposlene “Mek risors” (McResource), nakon što je tekst objavljen na njemu, u kome se poziva na zdravu ishranu, izazvao negativan publicitet.

Popularni “Mek” je putem sajta savetovao svojim radnicima da jedu manje čizburgera, prženih krompirića i ostale brze hrane, kao i gaziranih pića i umesto toga da se odluče za sendviče, salate i vodu i tako ostanu zdraviji i vitalniji, prenosi agencija AP.

Brojne medijske i radničke grupacije kritikovale su program “Mek risors” jer, kako navode, nudi savete koji nisu u skladu sa platama radnika, koji teško da mogu da priušte skuplje zdrave obroke, piše Dejli mejl.

Nedavna kampanja “Niske plate nisu OK” (“Low Pay is Not Okay””) pomogla je u organizovanju štrajka radnika u industriji brze hrane. Sajtom “Mek risors” upravlja kompanija van “Mekdonaldsa”, a “Mek” je danas saopštio da su informacije i sadržaj na sajtu, koji su izvađeni iz konteksta, izazvali nepotrebni publicitet i kritike.

– Iako je lako dostupna i ekonomična s obzirom na brz stil života, brza hrana sadrži mnogo kalorija, masti, šećera i soli i povećava rizik od gojaznosti – deo je teksta objavljenog na sajtu, kojim se zaposleni u “Meku” pozivaju da se zdravije hrane.

sandžakhaber / izvor: 24sata.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO