Mahmutović – Obezbeđeno je 100 tona mazuta grejanje stiže u domove

Novi Pazar – Gradonačenik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je za naš portal da je na sastanku u Beogradu koji je održan sa predstavnicima robnih rezervi da prva cisterna sa mazutom u Novi Pazar dođe sutra.

mahmutovic
On je kazao da je dogovoreno 100 tona mazuta iz robnih rezervi koje će grad Novi Pazar da koštaju 8.miliona dinara koje kako navodi Grad nije obavezan da plati, ali će pomoći Toplani zbog građana Novog Pazara koji uredno plaćaju grejanje i iznaći će se način za plaćanje.
“Obezbeđen je mazut iz robnih rezervi, cisterna polazi za Novi Pazar. Apelujem na korisnike centralnog grejanja da uredno izmuiruju svoje obaveze jer Toplana ne može da funkcioniše ukoliko grejanje nije plaćeno. Svi koji ne plaćaju biće isključeni i biće pokrenut sudski postupak” kazao je gradonačelnik.

Prema rečima direktora Gradske toplane Novi Pazar, Raca Vučkovića, postoji 14 korisnika koji imaju dug preko 400 000 dinara , 23 korisnika preko 300 000 dinara , 65 korisnika preko 200 000 dinara,  146 korisnika iznad 100 000, odnosno da njih 250 u ovom trenutku duguje 49 miliona dinara.

Gradska toplane dobavljaču mazuta duguje 17 miliona dinara, dobavljaču uglja 10 miliona, struje 8.5 miliona dinara, te je direktor ove javne ustanove poručio da ili će građani plaćati, pa će grijenja biti ili će grad jednostavno ostati bez grijanja.

 

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO