Ljajić: Usvojena konačna verzija nacrta Zakona o zaštiti potrošača

Novi Zakon o zaštiti potrošača biće u potpunosti usklađen sa direktivama i najboljom pravnom praksom Evropske unije

0630007.73

Nacionalni savet za zaštitu potrošača Srbije usvojio je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, konačnu verziju nacrta novog Zakona o zaštiti potrošača, prenosi “FoNet”.

Nacrt Zakona o zaštiti potrošača bio je od 27. septembra do 27. oktobra ove godine na javnoj raspravi, koja je bila praćena velikim odzivom nevladinih i potrošačkih organizacija, kao i učešćem stručne javnosti i privatnog sektora.

Novi Zakon o zaštiti potrošača biće u potpunosti usklađen sa direktivama i najboljom pravnom praksom Evropske unije i doprineće jačanju potrošačkog pokreta i većem učešću udruženja u definisanju i sprovođenju politike zaštite
potrošača, navodi se u saopštenju.

Pomenuti zakon biće osnova i za sprovođenje Strategije zaštite potrošača za period do 2018. godine, a predviđa i jačanje nadležnosti tržišne inspekcije u procesu zaštite potrošačkih prava, kao i unapređenje mehanizama vansudskog
rešavanja sporova u ovoj oblasti.

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija uputiće nacrt pomenutog zakona Vladi Srbije, koja bi trebalo da ga usvoji do kraja ove godine.

sandzakhaber / izvor: trojka.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO