Ljajić: Ne isključujem izbore

260020_rasim-ljajic04-nin-emil-conkic_f

O izborima nismo razgovarali, nisu tema oni već oporavak ekonomije i uređenje države, ali ne bih mogao da se zakunem u to da ih neće biti, pogotovu kada postoji tako šarolika koalicija, izjavio je vicepremijer i lider SDPS Rasim Ljajić.

“Ne zavisi od mene da li će izbora biti, već je to pitanje prvenstveno za dve ključne stranke, SNS i SPS. Naše je da se spremamo za izbore , ako ih bude, da nas ne iznenade, ali ja ih ne bi isključio, rekao je Ljajić.

Odbornici SDPS nisu podržali inicijativu SNS i DSS za smenu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, i u tome su bili izuzetak među partnerima u republičkoj vlasti.

“Mi smo u gradski parlament došli na listi DS i iz principijelnih, moralnih, pa tek onda političkih razloga nismo mogli podržati tu inicijativu”, rekao je Ljajić.

On je naveo da bi to bilo nekorektno, prvo jer su bili na toj listi i stekli odbornike, a potom i stoga što je Đilas jedan od funkcionera DS koji su javno podržali ulazak njegove stranke u Republičku vladu. Ljajić je rekao da ne želi, da bude nekorektan ni prema partnerima s kojima radi, pa tako nešto ne bi uradio ni sadašnjim iz republičke vlade.

Lider SDPS smatra da se političko raspoloženje u Vojvodini značajno promenilo u odnosu na prošle izbore.

“Kao što smo bili principijelni u Beogradu, i u Vojvodini smo se držali toga”, rekao je Ljajić, navodeći da je na strani opozicije koja traži raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO