Kraj jedne ere u Milanu. Berluskoni smenjuje Galianija ?!

berluskoni

Prisustvujemo li kraju najsvetlije ere Milana, hoće li Adrijano Galijani posle 28 godina biti žrtvovan. Da li Barbara Berluskoni stoji iza svega? Tužne scene nakon meča protiv Fiorentine, protesti navijača, poruka čelnicima da oni nisu Milan, pozivi da Berluskoni proda klub i da Galijani napusti mesto glavnog operativca.

Već duže iza kulisa traje bitka za vlast, Barbara Berluskoni koja vodi računa o finansijama je nezadovoljna, optužuje Galijanija da ga je vreme pregazilo i da nije istina da Milan ne troši novac.

“Trošimo ga, ali uludo”, navodno je rekla lepa Berluskonijeva kći.

Ona je demantovala da je od oca tražila da smeni Galijanija, međutim pukotine se više ne mogu sakriti. Berluskonijeva deca se pitaju kako su Fiorentina i Roma uspele da naprave dobar tim sa sredtvima manjim od Milanovih, kakva je skautska mreža ako “Rosoneri” ne uspevaju više da otkriju mlade igrače pre nego što postanu zvezde.

Nigde se ne pominje Galijanijevo ime, ali se podrazumeva da je on odgovoran. Koreni raskola su pokušaj da proda Pata, kada je sam Berluskoni stopirao odlazak Brazilca u PSŽ, i izvesni dolazak Teveza. Naravno, “Patak” je bio Barbarin dečko, nije lako u sapunici nastaviti priču.

Danas je ljubav prošlost, Pato je u Korintijansu, optužuje lekare Milana da su ga loše lečili jer u domovini nema ni traga od povreda mišića, a Tevez je prevaga za Juventus.

Međutim, glavni sukob se tiče finansija, Galijani smatra da sa sadašnjim smanjenjem troškova na pola ne može da napravi respektabilan tim, dok Barbara Berluskoni uporno ponavlja da je to moguće i ponovo pominje Romu i Fiorentinu kao dokaz. I jedan i drugi tim su prodali jednog od najboljih igrača, a opet su u vrhu tabele.

Adrijano Galijani je od početka uz Berluskonija u Milanu. Stigao je kad i gazda, 1986. a pre toga je sarađivao sa Berluskonijem, osnovali su prve televizije zajedno, kasnije je prodao svoj deo najbogatijem Italijanu, ali je ostao uz njega. Počeo je kao sportski direktor Milana, zatim postao i potpredsednik.

Da li je ovo kraj?

Promena filozofije koju zahteva Barbara Berluskoni znači verovatno i nova lica, teško će se Galijani, Brajda i ostali saradnici prilagoditi novim uslovima poslovanja, a čini se da će i Silvio Berluskoni žrtvovati svog višedecenijskog saradnika.

Ipak, sačekajmo, nekoliko puta u karijeri je Galijani uspevao da preživi u Milanu, ali nikada protiv sebe nije imao gazdine potomke.

Adrijano Galijani je napustio ložu u subotu uveče nakon drugog gola Toskanaca, dvadesetak minuta pre kraja.

Simbolika?

SandzakHaber.net

Izvor: facebook/rossoneriMontenegro

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO