Kopaonik beo, do večeri cela Srbija

U Srbiji će danas biti oblačno, znatno hladnije i vetrovito, mestimičo s kišom, u planinama sa snegom. Na Kopaoniku minus tri, i 18 centimetara snega.

kopaonik

Od sredine dana u severnim, posle podne u centralnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima kiša će preći u sneg. Vetar će biti umeren i jak, severozapadni i severni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od tri do sedam, najviša od četiri na severozapadu do 10 stepeni na jugoistoku, posle podne i uveče u daljem padu. U Beogradu će danas biti oblačno, znatno hladnije i vetrovito, pre podne s kišom, posle podne i uveče sa snegom.

Vetar će biti umeren i jak, severozapadni i severni. Jutarnja temperatura oko četiri, najviša oko šest stepeni, posle podne i uvece u daljem padu.

U Srbiji je jutros najtoplije u Negotinu, gde je u sedam časova izmereno osam stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena, dok u mnogim mestima pada slaba kiša ili slab sneg.

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi 18 centimetara, Zlatiboru četiri, a u Sjenici jedan centimetar. Slab sneg trenutno pada u Sjenici i na Kopaoniku, a slaba kiša pada na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Chupriji, Nišu i Leskovcu.

U Velikom Gradištu izmereno je sedam, a u Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Ćpriji, Zaječaru i Vranju šest stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Banatskom Karlovcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kuršumliji, Nišu i Leskovcu izmereno je pet, a u Zrenjaninu, Kikindi, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu i Dimitrovgradu četiri stepena.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu izmerena su tri, na Crnom Vrhu jedan, u Sjenici nula, a na Zlatiboru minus jedan stepen. Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedama dana, do 2.decembra:

U utorak i sredu oblačno i hladno sa snegom. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 15 cm. Noću izmedu ponedeljka I utorka i u utorak u planinama je moguća vejavica, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

U sredu slabljenje padavina i severnog vetra. U cetvrtak prestanak padavina i delimicno razvedravanje. Ujutro mraz od -5 do -2 stepena i poledica.

U petak promenljivo oblačno i neznatno toplije, ponegde kratkotrajni slab sneg. U subotu oblačno i još malo toplije, ujutro kiša i sneg, danju kiša, u planinama sneg. U nedelju i ponedeljak delimicno razvedravanje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO