Kirbi: Ako Vučić uspe, biće vam dobro

Američki ambasador Majkl Kirbi ocenio je da je Aleksandar Vučić u ekspozeu izneo veoma ambiciozan plan i da izgleda da je veoma posvećen toma da ga ostvari.
“Budućnost Srbije će, po mom mišljenju, biti veoma dobra ako u tome uspe”, rekao je za Blic od ponedeljka Kirbi, koji je sa drugim ambasadorima u Skupštini Srbije slušao ekspoze novog premijera.

Prema mišljenju američkog diplomate, govor je bio veoma razrađen i možda zbog mnogih detalja izgledalo je da je bio težak za praćenje.

“Prvi korak je da napravite plan. To je Vučić uradio. Zatim je potrebno da ste načisto sa ljudima s kojim ćete ga izvesti. Jasna je njegova intencija da sprovede zamisao i rekao bih da može da uspe. Nadam se tome”, kazao je Kirbi.

Ruski ambasador Aleksanda Čepurin smatra da je ekspoze bio veoma interesantan.

“Dužina govora bila je sasvim normalna. Sve što je mandatar rekao bilo je suštinski važno, tako da je bilo interesantno”, rekao je Čepurin.

“Nisam čuo ništa što nije bilo važno. Sve što je rekao veoma je važno za budućnost države”, istakao je ambasador Rusije.

Izraelski ambasador Jozef Levi naglasio je da Srbija sada stoji na istorijskom rakskršću i da je suočena sa velikim izazovima – ekonomskim reformama, evropskim integracijama i izazovima u vezi sa Kosovom.

“Ova nacija ima veliku moć u sebi i nadam se da će sve svoje pozitivne osobine iskoristiti i naći način da ostvari sve ove ciljeve”, rekao je Levi.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO