Kina već ima svoj iPhone 5S

iPhone 5S

 

Sigurno ste se već puno puta susreli s kineskim iPhone uređajima koji izgledaju kao originalni iPhone, a ovoga puta dolazi iPhone 5S prije samog izlaska originalne verzije.

Veliki kineski dobavljač komponenata za pametne telefone u Shenzenu ovih je dana predstavio kinesku verziju iPhonea 5S koji je dobio naziv GooPhone i5S, a temelji se na Androidu Jelly Bean 4.1.2. i prodavat će se za 149 dolara.

GooPhone je jeftiniji iPhone dvojnik identičnog izgleda, ali malo drugačijih komponenti. U prodaju je krenuo 12.03., a prvih 1000 kupaca će ga moći nabaviti za samo 99 dolara.

GooPhone i5S ima četiri-inčni zaslon od 854×480 piksela, 3G mobilnu mrežu, pet megapikselnu kameru na poleđini i 1,3 megapikselnu prednju kameru, a pokreće ga 1GHz MediaTek MT6577 dual-core procesor s 512MB RAM-a.

Slične komponente ima i iPhone 5 što znači da kinesko tržište opako prijeti Appleu i usporava prodaju u tom dijelu svijeta, a jačina uređaja je vrlo dobra za razliku od prijašnjih kopija iPhonea koje se nisu baš dobro proslavile.

Komponente su gotovo iste kao i kod iPhonea 5 kao i što je njihova kvaliteta gotovo identična. Mislite li da Apple previše podiže cijene svojih uređaja za ono što nam nudi obzirom da je ova kopija gotovo jednako vrijedna, a neusporedivo jeftinija?

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO