Kako na prirodan način lečiti kancer?

Napitak-sok-povrce-600x416

Ćelije raka se pojavljuju u svakom organizmu 6-10 puta tokom života čoveka. U zdravom organizmu imuni sistem je dovoljno jak, pa se ćelije raka uništavaju i sprečava se njihovo razmnožavanje.

Kada osoba ima rak to znači da je došlo do smanjenja hranjivih materija te da je rad metabolizma te osobe narušen. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo potrebno je promeniti dotadašnju ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem u telu.

Neka standardna ili lagana metoda za rano otkrivanje ćelija raka ne postoji.

Naime, ćelije raka postaju vidljive tek kada dostignu broj od nekoliko milijardi. Nakon terapija maligne ćelije se povlače, a kada lekari kažu da ih više nema, pri tome misle da je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može otkriti standardnim testovima.

Hemoterapijom uništavamo ćelije raka, ali takođe, osim bolesnih ćelija, hemoterapija uništava i zdrave ćelije u koštanoj srži i digestivnom traktu. Može doći i do oštećenja drugih vitalnih organa u organizmu (jetre, bubrega, srca, pluća i drugo).

Na samom početku hemoterapije i zračenja stvarno dolazi do smanjenja broja ćelija raka, ali dužom primenom dolazi do pada imuniteta, te organizam postaje podložan većem broju infekcija i drugih zdravstvenih komplikacija.

Od pada imuniteta daleko veći problem je što kroz hemoterapiju i zračenje dolazi do mutacija ćelija raka, koje je teško uništiti jer su postale rezistentne.

Koji je onda pravi put ka izlečenju?

Ključ je u ishrani! Određene namirnice koje mi jedemo su hrana za ćelije raka i treba ih izbegavati.

Jedna od njih je šećer, kojeg treba izbaciti iz ishrane. Kako je šećer neophodan našem organizmu preporučuje se uzimanje veštačke zamene za šećer. Šećer se u vrlo malim količinama može zameniti medom. Preporučuje se med od žalfije i aloje.

Ćelije raka hrane se i solju. Običnu so treba zamenite morskom solju.

Na listi nepodobnih namirnica je i mleko. Kada pijemo mleko mi podstičemo naš organizam da proizvodi sluz, kojom se hrane ćelije raka. Preporučuje se da umesto kravljeg uzmete sojino mleko.

Crveno meso je saveznik ćelija raka. Na jelovniku crveno meso treba zameniti vrlo malim količinama pilećih prsa i ribe.

Osobe obolele od raka u organizam treba da unose hranu koja će omogućiti stvaranje alkalne sredine u kojoj ćelije raka neće moći da opstanu. Dijeta treba da se sastoji od 80% svežeg povrća, jezgro, žitarica, klica, i malo voća. 20% ishrane trebaju čini kuvana jela, uključujući pasulj.

Da bi ste omogućili zdravim ćelijama da rastu i da jačaju treba da pijete sokove od svežeg povrća, i da jedete sirovo povrće 2-3 puta na dan. Izbegavajte kafu i čokoladu, a pijte dosta zelenog čaja i čaja od aloje koji radi odličnu detoksikaciju organizma i podstiče borbu zdravih ćelija naspram ćelija raka.

Neke materije podižu imuni sistem i samim tim pospešuju organizam da se bori protiv ćelija raka, a to su: 100% aloja, vitamin C u većim količinama, Vitamina B17, vitamin E, flor i drugi antioksidanti koji omogućavaju uklanjanje oštećenih i nepoželjnih ćelija.

Ono što je bitno navesti je to da je čist vazduh osnova svega te da oboleli od raka moraju imati dovoljno čistog vazduha. Pod tim ne podrazumevamo otvaranje prozora u stanu, nego šetnje na 800 m nadmorske visine i više jer oboljenja organizma u većini slučajeva nastaju kod dovoljno neprozračenosti organizma, kao i mogućnost pijenja zdrave izvorske vode koja je osnova svakog živog bića.

Rak je bolest uma, tela i duha. Budite aktivni i pozitivni, jer vedar duh će pomoći da pobedite rak. Nikako nemojte ispoljavati bes, netoleranciju i gorčinu, jer će u tom slučaju vaš organizam da bude pod stresom što pogoduje širenju bolesti.

Naučnici savetuju da u životu kakav god da je on, treba da uživaju, negovati duh ljubavi i praštanja. Pritom priuštite sebi svež vazduh i vežbanje koja doprema kiseonik do ćelija, jer terapija kiseonikom osigurava uništavanje ćelija raka.

sandžakhaber / izvor: moje zdravlje

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO