Kacin: Srbija nije sama

BRISEL – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin posetiće danas Beograd nakon što su Srbiju pogodile katastrofalne poplave.

“Neophodno je pokazati ne samo solidarnost i pomoć, već jasno da kažemo da smo s građanima Srbije i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo u rekonstrukciji zemlje. Srbija nije sama. Ona je već deo evropske porodice naroda. Evropska unija daje konkretnu finansijsku i materijalnu pomoć i to će nastaviti da radi i tokom rekonstrukcije”, poručio je Kacin.

On je naveo u Srbiji se u samo par dana odigrala prava ljudska tragedija i nezapamćena materijalna i ekološka katastrofa.
“Moje misli su sa porodicama nastradalih i svima onima koji su pretpreli štetu ovih razmera u proteklih nedelju dana”, rekao je Kacin.

Posebno priznanje je iskazao srpskoj i svim ostalim zajednicama naroda bivše Jugoslavije u Sloveniji koje su se preko noći organizovale i već poslale više tona pomoći.

Kacin će obići slovenački kontingent spasilaca koji radi na odbrani TENT u Obrenovcu, da bi se potom susreo sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i ministricom za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Snežanom Bogosavljević-Bošković.

Kacin će u ime predsednika Slovenije Borut Pahora preneti iskrene izraze žaljenja građanima Srbije zbog velike ljudske, materijalne i ekološke katastrofe.


Foto Tanjug, Z. Žestić/ ilustracija, arhiva

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO