JSL : PARTIZAN – NOVI PAZAR

jsl-najava
Zajednica klubova Superlige usvojila kalendar takmičenja za narednu sezonu. Sve je isto kao i prethodnih godina.  S obzirom na to da se sistem razrade rasporeda Jelen Superlige bazira na takozvanim „Bergerovim tablicama“, od ranije je bilo poznato da iznenađenja neće biti. Kao što je i bilo očekivano, prvi „večiti derbi“ biće odigran u 11. kolu na stadionu Crvene zvezda, a drugi u 26, na igralištu Partizana.

Kao i prethodnih sezona, u poslednjim kolima polusezona biće odigran i derbi Crvena zvezda – Vojvodina (na kraju jeseni) i Vojvodina – Crvena zvezda (na kraju proleća). U prvom kolu Partizan će na svom terenu igrati sa Novim Pazarom, a Zvezda će gostovati Javoru. I prošle sezone je bilo predviđeno da crveno-beli počnu sezonu u Ivanjici, ali su naknadno odigrali meč uvodnog kola zbog koncerta Svetlane Ražnatović na Dragačevskom saboru.

U ostalim mečevima prvog takmičarskog dana igraće: Radnički Niš – Radnički 1923, Rad – Čukarički, Sloboda Point – Spartak, OFK Beograd – Hajduk, Vojvodina – Donji Srem, Jagodina – Napredak.

U skladu sa sistemom žrebanja, Partizan (redni broj „jedan“) od takmičarske 2007/08. nije bio domaćin prvog derbija u sezoni, a beogradski i novosadski crveno-beli sreću se pred odlaske na pauzu poslednje tri sezone.

Zanimljivo, Zvezda je u poslednja tri duela sa Novosađanima na svom terenu osvojila samo bod (dva poraza i remi), a dva puta uzastopno je poražena i na kraju sezone.
– See more at: http://www.srpskifudbal.rs/2013/06/20/superliga-sve-opet-isto/#sthash.aq9ZiJ1x.dpuf

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO