Jovanović – Bez bosanskog u Prijepolju za sada

Sandžak – Prijepolje – Povodom obeležavanja veka postojanja prijepoljske Gimnazije, opštinu Prijepolje posetio je minstar prosvete Tomislav Jovanović, koji je se tom prilikom sastao sa predsednikom ove sandžačke opštine Emirom Hašimbegovićem i njegovim saradnicima.

tomislav

„Ministru smo izložili stanje obrazovanja u Prijepolju i upoznali ga sa opštim stanjem obrazovanja. Takođe smo čuli i zanimljive stavove ministarstva i samog ministra, kako vide dalji razvoj obrazovanja u Republici Srbiji. Opština Prijepolje zna šta znači obrazovanje, budžetski smo planirali i specijalne nagrade za one koji su ostvarili dobre rezultate, kako bi to bio jedan vid stimulacije, da se naša deca okrenu nauci i obrazovanju“-izjavio je za Regionalnu televiziju predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave ministar Jovanović je istakao da Prijepolje nije ušlo u grupu opština u kojima je tokom ove školske godine otpočela nastava na bosanskom jeziku, i da je to stanje koje je on zatekao kada je započeo svoju ministarsku funkciju.

Prijepolje nije obuhvaćeno programom za uvođenje nastave na bosanskom jeziku. Moj lični stav je da obrazovanje kao univerzalni princip treba da istakne sve razlike, a da te razlike ne čine razlike u životu, da te razlike ujedinjuju mlade generacije, da ih čine jedinstvenim, da te razlike obezbeđuju napredak i prosperitet u životu“-kazao je za Regionalnu televiziju ministar prosvete Republike Srbije Tomislav Jovanović.

„Kvalitet je da na zajedničkom jeziku stimulišemo izuzetnost u obrazovanju, a ta izuzetnost može biti motor razvoja, kako ovog kraja, tako i cele Srbije“-dodao je ministar Jovanović.

izvor:Rtv

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO