Jovanka Broz doživela infrakt – Ljajić prvi došao da je obiđe

Jovanka Broz primljena je u Urgentni centar u Beogradu nakon što je na nogama preživela lakši infarkt, potvrđeno je “Blicu”.

Jovanka i Tito na doceku Nove godine.
Jovanka i Tito na doceku Nove godine.

Kako je objasnio direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar, Jovanka Broz dovezena je danas oko 13.30 sati u jako teškom i polusvesnom stanju na odeljenje reanimacije. Na telu su joj uočene dekubitalne rane i rana na grudnom košu nepoznatog porekla.
– Odmah smo pristupili reanimaciji i lekari se bore za njen zivot, jer je njen organizam u septičnom stanju, odnosno na početku sepse. Dovezena je u pratnji dva rođaka, a koliko znamo, duže vreme je odbijala da se leči, tako da je njen organizam u jako zapuštenom stanju – rekao je Lončar na konferenciji u Kliničkom centru.

 

Premijer države Ivica Dačić došao je u posetu Jovanki Broz, ali nije davao izjave. Jovanka Broz smeštena je u šok sobi B i uz nju je neprestano Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra. Pre njega, Jovanku je posetio i Rasim Ljajić.

 

Rasim Ljajić odlazi iz Urgentnog centra

Od Titove smrti živi povučeno

 

Vladina komisija otkrila u kakvim uslovima je živela

Vladina komisija je 2006. izvestila da Jovanka Broz živi u u relativnom siromaštvu i da njen stan u Beogradu nije održavan od njenog hapšenja.

Jovanka (89) i Tito u braku su bili od 1952. do njegove smrti 1980, od njegove smrti 1980. ona živi povučeno u beogradskom naselju Dedinje. Većina misli da njena ekstremna povučenost dolazi kao posledica velikih problema kroz koje je prošla od smrti supruga kada je cela njena imovina nacionalizovana i kada je stavljena u kućni pritvor.

 

Kao neposredan svedok cele turbulentne epohe u istoriji Balkana, ona je još uvek predmet ogromnog regionalnog medijskog interesovanja. Sa svoje strane, Jovanka se drži u ekstremnoj povučenosti i retko daje intervjue.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO