Javni poziv za nezaposlene i poslodavce

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za nezaposlene i poslodavce za dodelu subvencija za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta u 2013. godini.

Organizator programa zapošljavanja u novopazarskoj filijali NSZ Rešad Plojović kaže da su subvencije namenjene nezaposlenim osobama sa evidencije NSZ koje imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla, kao i poslodavcima radi zapošljavanja nezaposlenih.

bisevac

“Subvencija za samozapošljavanje se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 160.000, odnosno 200.000 dinara za osobe sa invaliditetom, za osnivanje radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva na 12 meseci. Subvencija za javni poziv poslodavcima odobrava se ukoliko zaposle do 50 nezaposlenih, odnosno do 19 osoba sa invaliditetom. Subvencija za jednu osobu iznosi od 10.000 dinara. Poslodavac je u obavezi da nezaposlenom zasnuje radni odnos na neodređeno vreme najmanje dve godine”, kazao je radiju Sto plus Plojović.

Plojović je dodao da se ovi javni pozivi odnose i na osobe romske nacionalnosti, kao i osobe sa invaliditetom.

“Te osobe imaju prednost pri odlučivanju o dodeli sredstava, kada poslodavac zapošljava ili kada podnose zahtev za samozapošljavanje. Poslodavac će za zapošljavanje jedne osobe dobiti subvenciju od 250.000 dinara” istakao je Plojović.

On  je dodao da će javni poziv za nezaposlene i poslodavce trajati dok se ne potroše finansijska sredstva koja su namenjena za njih.

Za 11 aktivnih mera zapošljavanja u ovoj godini iz budžeta Republike Srbije izdvojeno je 3.4 milijarde dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO