Izgradnja mosta u Novom Pazaru

Radovi na izgradnji mosta koji će povezivati naselja Novopazarska banja i Postenje su u toku.

Reč je o projektu koji grad realizuje uz podršku Turske agencije za razvoj TIKA, a partnerstvo organizacije sa lokalnom samoupravom rezultat je nastojanja vlasti da za dobrobit građana rešavaju goruće probleme.

U novoizgrađenu školu kod Petrove crkve uskoro bi trebalo da krenu đaci naselja iz pravca Novopazarske banje. Ta naselja i Postenje su susedna, ali putevi su ih godinama kilometrima razdvajali. Izgradnjom novog mosta preko reke Raške ta naselja će imati bolju komuniakciju, a đaci kraći put do škole. Gradska uprava ovakvim i sličnim infrastrukturnim projektima želi da građanima obezbedi bolje uslove za život. Gradonačelnik Novog Pazara, koji je sa saradnicima obišao radove, kaže da je izgradnja ovog mosta jedan od mnogih projekata izuzetne vrednosti za čiju se realizaciju grad izborio zahvaljujući partnerstvu sa međunarodnim organizacijama.

„Svi u Novom Pazaru a naročito meštani Postenja i Banje imaju razloga za zadovoljstvo. Mnogo je projekata koje nastojimo da ostarimo, među kojima je i ovaj most. Trudimo se da se uz određene donacije izborimo za bolju budućnost. Imajući u vidu da smo u neposrednoj blizini mosta izgradili školu, ovaj poslednji u nizu projekata značiće veći nivo bezbednosti za decu iz naselja. Povezivaće dva naselja, ali je važno da se dalje izgradi putna mreža“, rekao je Mahmutović pred okupljenim građanima.

Gadonačelnik dr Meho Mahmutović je na terenu razgovarao sa zadovoljnim meštanima.

Oni su zahvalili gradskoj vlasti što je u mnogome olakšala komunikaciju između ova dva naselja. Meštani ističu da je izgradnja mosta „od istorijskog značaja“ za njih.

Radovi na mostu, prema rečima izvođača, teku planiranom dinamikom. Prvi prelazak preko mosta, očekuje se za nekih mesec dana. Dužina mosta je 35 a širina 11 metara.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je prilikom obilska radova rekao da je Agencija TIKA pomogla je izgradnju dve škole, nekoliko mostova i druge projekte. Vlada Luksemburga radi na filterskom postojenju, a vrednost radova iznosi preko dva ipo miliona eura, dok nemački KFW izvodi radove u cilju promene toplovoda, a investicija je vredna milion eura.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO