Ivanović: Izbori mogući za 15 dana

167580226752d3c3f202fd6621268783_orig

Predsednik GI SDP Oliver Ivanović izjavio da bi novi izbori za gradonačelnika severne Mitrovice mogli da se održe u kratkom roku i da ne očekuje destabilizaciju
Ivanović je danas agenciji Beta rekao da bi izbori mogli da se održe za 15 dana u slučaju da se danas donese odluka o tome, ali je dodao da treba sačekati stav nadležnih vlasti u Prištini.

Upitan da li će ponovo biti kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, on je rekao da će odluku o tome doneti za dva dana.

“Zakazao sam za sredu sastanak (Građanske inicijative) SDP na kome ćemo odlučiti da li ću se kandidovati. Pre bilo kakve naše odluke treba da čujemo odluku organa iz Prištine i stav Beograda”, rekao je Ivanović.

On je ocenio da odluka Kristimira Pantića da ne preuzme dužnost gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice neće destabilizovati situaciju u tom gradu.

“Neće biti nikakve destabilizacije. Stanje privremenosti traje već nekoliko meseci i u tom smislu njegova odluka da ne prihvati mandat nije ništa promenila”, rekao je Ivanović.

Pantić je u subotu odbio da položi zakletvu i preuzme dužnost gradonačelnika navodeći da se na tekstu zakletve nalaze grb i obeležja Republike Kosovo.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO