Istina o milionima skupljenim za Tijanino lečenje ! Ivica Dačić želi hitnu istragu !

97

Otac i majka male TIjane Ognjanović, koja je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, od ukupno 2.580.000 evra koji su skupljeni za njeno lečenje dosad nisu potrošili ni jedan jedini dinar u gotovini ili za vlastite potrebe.

Kako saznaje Blic od izvora bliskog MUP Srbije, od 2.580.000 evra koje su firme i građani skupili za Tijanu, na računima je danas ostalo 1.665.000 evra. Razlikom od 915.000 evra su plaćeni, isključivo na osnovu pečatima overenih računa, specijalni prevoz i lečenje Tijane u Hjustonu, avio-karte za roditelje i, na kraju, sahrana devojčice koja nije doživela spasonosnu operaciju srca.

Sutra bi trebalo da se otkrije :

  • tokove novca sa računa na koje su se slivale brojne donacije za lečenje male Tijane,
  • da li Tijanini roditelji sada imaju zakonsko pravo da podignu novac sa računa,
  • šta o svemu kaže Tijanin otac Nebojša Ognjanović,
  • kako ovaj komplikovani slučaj sa pravne strane vide ugledni advokati Branislav Tapušković i Gordana Mihajlović.

Kad se svedu svi finansijski računi, ostaju pitanja na koja odgovor može dati samo hladno slovo zakona, a iznad kog bi, na kraju, trebalo da stoji ljudska savest, piše “Blic” u štampanom izdanju od petka.

Da li je porodica vlasnik sakupljenog novca i može li njime da raspolaže kako god hoće? Da li bi, u skladu sa svrhom za koju je novac prikupljen, za lečenje deteta, trebalo da tako bude i potrošen, na lečenje druge bolesne dece, kao što i misli većina nas? 

98

Izjava Ivice Dačića:

Hitno treba istražiti i utvrditi gde su milioni koji su skupljeni za lečenje Tijane Ognjanović, rekao je premijer IvicaDačić!

– Tužilaštvo je već izdalo policiji nalog za prikupljenje obaveštenja. Ja sam tražio da se ta izjava sprovede po hitnom postupku – poručio je premijer!

Dačić smatra da ova priča naprosto mnora da se istera do kraja.

– Građani koji su skupili skoro dva miliona evra za lečenje male Tijane imaju pravo da znaju gde su pare i na šta su tačno potrošene. Ne sme tu da bude nikakve senke niti sumnje – poručio je premijer.

Komentarišući izjavu Tijaninog oca Nebojše Ognjanovića da “nema ni zakonsku ni moralnu obavezu da bilo kome polaže račune za Tijanino lečenje”, predsednik Vlade naglašava:

– Za zakonsku ne znam, ali porodica Ognjanović svakako ima moralnu obavezu da građanima koji su uplatili novac za lečenje kažu na šta su i kako potrošene pare – poručuje premijer koji podseća da je upravo Ministarstvo unutrašnjih poslova uplatilo najviše novca za lečenje male Tijane.

SandzakHaber.net

Izvor: Blic, Kurir

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO