Intenzivnija podrška EU PROGRES-a u 2014.

devenport

Novi Pazar – Šef delegacije Evropske Unije u Srbiji, Majl Devemport potvrdio je da će EU PROGRES mnogo intenzivnije, kroz realizaciju novih projekata, u 2014. godini podržati razvoj i izgradnju grada Novog Pazara.

„Impresioniran sam nivoom saradnje Novog Pazara sa gradovima i zemljama u regionu. To je dobar put ka uspešnoj realizaciji planova i projekata u okviru naših programa prekogranične saradnje. Sigurno ćemo kvalitetno sarađivati i u narednom periodu“, kazao je Devemport.

Gradonačelnik dr Meho Mahmutović potvrdio je da će Novi Pazar u skladu sa dosadašnjim delovanjem insistirati na unapređenju međuopštinske i regionalne saradnje, kako bi lakše obezbedio pristup pristupnim fondovima.

„Progres podrškom ohrabruje naša nastojanja a potvrda o saradnji i tokom 2014. Dokaz je da smo do sada povlačili ispravne poteze. Želimo da standarde Evrope uvedemo ovde,u Novi Pazar, Sandžak i celu Srbiju, a pošto je taj put trnovit, dragocena nam je podrška.“
Školi za dizajn tekstila i kože, u okviru programa podrške EU Progres, predate su mašine za šivenje i druga školska pomagala.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO