Ibrahimović izjavom razljutio žene

zlatan-ibrahimovic-se-moque-de-l-arbitre

Gdje ima Zlatana Ibrahimovića, tu ima i vatre. Švedski je nogometaš ponovno podigao prašinu svojim izjavama bez dlake na jeziku…

Ibrahimović je ovoga puta komentirao situaciju kada je nogometni savez Švedske odlučio dati Andersu Svenssonu automobil za rušenje rekorda po broju nastupa u nacionalnom dresu, dok istovremeno, na istoj ceremoniji, nije nagradio Theresu Sjogran, švedsku reprezentativku s najviše nastupa u reprezentativnom dresu.

– Uz svo dužno poštovanje damama, muški i ženski nogomet se ne može uspoređivati. Odustanite od toga. Više nije čak ni smiješno – rekao je Ibrahimović u intervjuu za Expressen.

– Kada nastupam u Europi onda me upoređuju s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom. Međutim, kada se vratim u Švedsku, onda me se upoređuje s nogometašicama. Uz svo dužno poštovanje, nogometašice bi trebalo nagrađivati u skladu s onim što pridonose nogometu (koliko sponzora). Prošlog su me ljeta pitali da li sam bolji ja ili švedska napadačica Lotta Schelin. Nisam bio siguran da li je to šala ili šta? Ako oborim neki rekord onda me se, valjda, upoređuje s igračem čiji sam rekord oborio, a ne s djevojkom – zaključio je po toj temi švedski reprezentativac.

sandžakhaber / izvor: avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO