Husović o Sandžaku, Zukorliću, Islamskoj Zajednici i Pljevljima

Novi Pazar – Predsednik Bošnačke stranke i potpredsednik Vlade Crne Gore Rafet Husović izjavio je juče da optužbe muftije Zukorlića na njegov i račun islamske zajednice u Crnoj Gori nemaju utemeljenje. O Pljevima kao glavnom gradu Sandžaka Husović je kroz smeh kazao da to “pazarci neće dozvoliti”.

rafet husovic
Husović je osvrćući se na optužbe da su indiferentni kazao da je upravo Bošnjačka stranka u Crnoj Gori potpisala memorandum sa vladajućom DPS o Sandžaku kao prekograničnoj regiji u vreme referenduma za otcepljenje Crne Gore i da se to polako ali sigurno sprovodi u delo. Predsednik BS kazao je da kada je u Decembru 2011 godine promovisao Sandžak kao prekograničnu regiju u Briselu bio meta napada medija ali sada ta ideja kako kaže “vidi da prolazi”.
“Mogu vam reći da smo mi uradili sa naše strane to što je trebalo u tom trenutku da se uradi. Nastojimo da unapredimo taj potpisani sporazum kada su granični prelazi u pitanju. A zaista Vlada CG i njene institucije ne smetaju da predsednici opština i ostali sarađuju da zajedno radimo na polju ekonomije. Prisutna je prekogranična saradnja i na tom dijelu može još dosta da se učini” kazao je Husović.

TAJNE SLUŽBE I POLITIČARI

O optužbama muftije Zukorlića da su on i reis Fejzić saradnici tajnih službi Husović je kazao da  svaki iole uspešan čovek na Balkanu ne može da prođe bez takvih “karakteristika i optužbi”.

“To da li je Reis ili ja saradnik ovih ili onih službi mi možemo da kažemo i za njih da su saradnici raznih službi. Mi se rukovodimo da ono što mi radimo u Crnoj Gori i naš mir i harmoniju prenesemo na drugi deo Sandžaka. Mislim da prvo treba riješiti svoje dvorište u svojoj kući u svojoj čaršiji pa onda prelaziti na tuđe” rekao je Husović aludirajući na optužbe.

ISLAMSKA ZAJEDNICA CRNE GORE PRIMJER U REGIONU

O problemima u Islamskoj zajednici i mešanju Zukorlića na polje na kojem deluje rijaset Crne Gore, Husović je kazao da u Crnoj Gori deluje jedinstvena islamska zajednica koja je primer u Regionu kako se vodi jedna institucija.
“Vlada CG i država podržavaju jedinstvenu Islamsku zajednicu koji ne pokušavaju da stvaraju paralelne islamske i druge institucije a preko tog sporazuma zaštitili smo islamsku zajednicu od paralelnih NVO islamskih zajednica i taj prelaz problema iz Novog Pazara ne može da se desi kao što se to dešava u Novom Pazaru”.

BDZ CG JE STRANKA LOKALNOG KARAKTERA

Na pitanje novinara televizije Atlas o osnivanju nove bošnjačke partije u Crnoj Gori koju predvodi Kalač, Husović je rekao da su birači u CG već zauzeti i da je većina njih odavno odlučila za koga glasa.

” Birači u CG su zauzeti svi imaju svoje partije. Ona ne može da utiče na naše birače jer je to partija lokalnog karaktera. Pokazaće se na prvim lokalnim izborima jesam li bio u pravu”.

Predsednik BS je kazao da se ova partija usključivo vezuje za muftiju Zukorlića i da se partija u Sandžaku se vezivala za njega, međutim kazao je Husović oni su se razišli.
“Ovde isključivo mislim da je to filijala Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Ona nema upliva u biračkom tijelu, oni će pokušati da u Rožajama nešto urade obzirom da je i predsjednik Kalač i ljudi koji ga podržavaju na tom polju iz Rožaja i upravo se na to misli”.

izvor:Sandžahaber

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO