Hrvatska U18 – Turska U18 76:84 (Evropsko prvenstvo u košarci U18)

emircan

Mnogi od vas će se zapitati, zašto se ova vest pojavila na našem portalu i šta je to nama zanimljivo u ovoj utakmici. Neki će pak pomisliti da se desila neka senzacija, pa se ova vest našla tu gde jeste. 

Ima svega. Senzacije jeste bilo. Hrvatska mlada reprezentacija važi za najkvalitetniji tim u tom uzrastu na starom kontinentu i sama pobeda mladih Turaka je senzacija. A toj pobedi najvise je doprinela briljantna igra mladog Sandžaklije Emirćana Košuta, koga je naš portal prvi i promovisao na ovim prostorima ( vest možete pogledati OVDE ).

Mladi Košut je sjajno odigrao ovu utakmicu i bio jedan od najzaslužnijih u senzacionalnoj pobedi Turske nad aktuelnim šampionima Evrope, Hrvatskom. Kao i što smo pomenuli u našem prvom članku o Emirćanu, momak ima dvojno državljanstvo Turske i Srbije i jaku želju da jednog dana zaigra i u reprezentaciji Srbije.

Da li će košarkaški savez Srbije opet napraviti grešku zvanu “Mirsad Jahović” ili će možda ovaj put postupiti pametnije, videćemo.

Evo i kratke reportaže sa utakmice, gde možete videti nekoliko sjajnih poteza ovog momka, koji inače nosi broj 9 i najvisočiji je na terenu. Lako ćete ga uočiti i po tome, a i po kvalitetu. Uživajte.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO