Gudžević – Samostalno na izbore

NOVI PAZAR – Stranka demokratske akcije Sandžaka izlazi samostalno na vanredne parlamentarne izbore a lista će nositi naziv “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin”.

“SDA Sandžaka kao jedini legitimni predstavnik Bošnjaka izlazi samostalno na predstojeće parlamentarne izbore i na taj način nastavljamo kontinuitet zastupanja bošnjačkih interesa koji traje pune 23 godine”, rekao je danas je danas predstavnik SDA Edin Gudžević.

 

On je na konferenciji za novinare istakao da je “jedno od ključnih načela naše stranke zalaganje za pravo sigurnost i evropsku budućnost” ukazavši da je “položaj Bošnjaka u Srbiji još uvek na niskom nivou”.

” Mi se kao legitimni predstavnici Bošnjaka borimo da poboljšamo uslove života i obezbedimo bolju budućnost za sve naše građane”, rekao je Gudžević, koji je šef izbornog štaba te stranke.

On je istakao i da će predstavnici SDA u parlamentu Srbije “biti pravi legitimni bošnjački predstavnici” a zastupaće interese Bošnjaka i svih manjina u našoj zemlji.

Prema njegovim rečima, prikupljanje potpisa za podnošenje liste Republičkoj izbornoj komisiji je počelo juče i “veoma smo zadovoljni odzivom”.

Upitan o neuspehu formiranja bošnjačkog bloka, Gudžević je odbacio navode da je SDA Sandžaka odgovorna što do toga nije došlo.

“SDA već pune 23 godine zastupa interese Bošnjaka na ovim prostorima i uvek smo bili za jedinstvo i jedinstvenu opciju kada su u pitanju Bošnjaci “, rekao je on.

Gudžević je istakao i da “nikako ne stoji teza da naša stranka radi u nekom drugom pravcu” dodavši da “smo mi svima ponudili iskreno ono što smatramo najbitnijim za sve naše sugrađane, posebno za Bošnjake” – jedinstvo.

“I dalje stojimo na tim principima da Bošnjaci jedinstveni mogu mnogo brže i bolje ostvarivati svoja prava…međutim drugi nisu u ovom trenutku videli dovoljno razloga da to jedinstvo bude na ovim izborima u najboljoj mogućoj meri pokazano”, rekao je on.

Gudžević je izrazio žaljenje zbog toga “jer Bošnjaci jedinstveni, u jednoj koloni i u jednom redu” će mnogo bolje ostvariti svoja prava.

Prema njegovim rečima, SDA nije sigurna da Bošnjaci, pod okriljem drugih stranaka mogu da ostvare svoja prava na bolji način nego kada nastupaju na izborima jedinstveni.

izvor.rtv.tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO