Građanski budžet opštine Prijepolje

graanski budet optine prijepolje

 

Uz podršku predsednika opštine Prijepolje, a uz stručnu pomoć organizacije Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost iz Beograda,Odeljenje za privredu, budžet i finansije je izradilo vodič kroz budžet opštine Prijepolje pod nazivom Građanski budžet.
Ovaj dokument jedinstvenim jezikom predstavlja budžet opštine Prijepolje i kao takav , prosečnog građanina informiše o načinu punjenja opštinskog budžeta, kao i o načinu na koji lokalna samouprava ima nameru da troši i investira budžetska sredstva.

S obzirom da je do sada jedino nacionalni budžet, i budžeti u još samo 4-5 opština u procesu izrade Građanskog budžeta, usvajanje i objavljivanje Građanskog budžeta opštine Prijepolje za 2013.godinu je značajan korak  koji će omogućiti da se opština predstavi kao opština otvorena ka građanima i spremna  da svoj rad učini dostupnim javnosti.

Takođe, ovakav jedan dokument može biti i jedan od načina da se privuku neki donatori koji žele da ulažu u opštine koje imaju dobru saradnju sa svojim građanima, posebno kada je reč o budžetskom procesu i trošenju budžetskih sredstava.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO