FSS pomaže postavljanje reflektora na Gradskom stadionu

fk novi pazar stadionBolja infrastruktura, kvalitetniji fudbal, deviza je kojom se očigledno rukovodi predsednik FSS, Tomislav Karadžić, a piše Sportski žurnal.

On će nove projekte i planove predstaviti prvo najbližim saradnicima, u petak, na proširenoj sednici Odbora za hitna pitanja.

„Odlučili smo da na pet stadiona postavimo reflektore i to u : Novom Pazaru, Kragujevcu, Ivanjici,Subotici i Karaburmi, kaže predsednik Saveza, Tomislav Karadžić i dodaje da od sledeće sezone nijedan od članova Super lige, koji ne bude imao reflektore, neće moći da se takmiči.

Podsetimo, Gradski stadion su nedavno posetili zastupnici holandske kompanije „Filips“ koji su razgovarali sa gradonačelnikom Novog Pazara, dr Mehom Mahmutovićem o izgradnji reflektora na ovom sportskom zdanju.

„ Projekat je pri kraju, a uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za izvođača radova koji će izgraditi noseće stubove na kojima će biti instalirani reflektori. Ostaje nam da vidimo na koji način će to tehnički moći da se uradi, kazao je gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

Inače, FSS planira i da u saradnji sa lokalnim samoupravama i klubovima, uđe u postupak,kako je rekao Karadžić, postavljanja terena sa veštačkom travom na 10 stadiona, čime bi se, po njegovim rečima,obezbedili idealni uslovi za rad deci i kada je loše vreme.

Fudbalski savez bi ovaj projekat realizovao, kaže Karadžić, tako što bi se zadužio kod jedne od banaka sa milion evra na pet godina.

„Tim sredstvima bismo finansirali projekat. Ako Izvršni odbor prihvati predlog , mislim da bismo odmah mogli da krenemo u izgradnju terena sa veštačkom travom, što je po meni odlična investicija, zaključio je predsednik FSS, u intervjuu za Sportski žurnal.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO