Fevzija Murić – Oni koji su protiv jedinstva Islamske zajednice neprijatelji su Bošnjaka i Sandžaka!

Predsednik Stranke za Sandžak dr Fevzija Murić rekao je danas da će se ova partija zalagati za jedinstvo unutar Islamske zajednice kao i političko jedinstvo, on je izrazio nezadovoljstvo i žaljenje zbog svega što se dešava u Islamskoj zajednici i za to optužio Muamera Zukorlića izrazivši nadu da će u narednom periodu doći do objedinjenja Islamske zajednice čime će se steći uslovi za Bošnjačko jedinstvo i rešavanje nagomilanih problema.

 

predsednik SZS Fevzija Murić
predsednik SZS Fevzija Murić

Murić kaže da ova partija najoštrije osuđuje poslednja dešavanja i tenzije u IZUS, obzirom da su ljudi koji se zalažu za jedinstvo islamskih zajednica naišli na verbalne napade od strane Zukorlića.

Predsednik Stranske za Sandžak je rekao da su na sceni kako tvrdi on “događaji iz devedesetih godina kada se pokušava nasiljem, mržnjom i svim drugim neprimerenim i necivilizacijskim sredstvima neistomišljenicima pokazati put da odu i da ne pripadaju Islamskoj zajdenici”

On je naglasio da su građani Novog Pazara godinama bili pod presijom i medijskom manipulacijom predvođenom Muamerom Zukorlićem i da do sada nisu mogli da vide pravu istinu, “ovih dana argument po argument izlaze na vidalo i polako ta institucija jednog čoveka i jedne diktature polako pada”

“Raspadom u BDZ i upornim pokazivanjem da Zukorlić sa ovom opcijom nema ništa i da je ne poznaje. Predsednik SZS je rekao da se zna ko je osnivač BKZ kao i BDZ kao i da je skoro bila kampanja i da se zna ko je sve učestvovao u njoj, šta se govorilo da li su to verski ili politički stavovi i da je građanima sada sve jasno. Ono što je najžalosnije jeste to što se među bošnjacima pokušava zametnuti seme mržnje, razdora, cepanja što škodi razvoju ovog kraja” istakao je Murić.

On je ocenio da je ovih dana na sceni brutano nasilje koje pokušava da spreči sve demokratske i civilazcijske procese a da je bošnjacima sada potrebno jedinstvo. “Oni koji su protiv jedinstva u političkom životu a posebno verskom i kulturnom oni su neprijatelji Bošnjaka i Sandžaka”. 

SZS će u narednom periodu otvoreno istupati i dati punu podršku svim ljudima koji se zalažu za jedinstvo bošnjaka po bilo kom pitanju, jer kako tvrdi Murić samo jedinstvom će moći da se reše nagomilani problemi.

Murić je izrazio nadu da će u narednom periodu doći do objedinjenja Islamske zajednice i da će tim objedinjenjem doći i do relaksacije na poolitičkom terenu kako bi se radilo zajednički u interesu građana.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO