Erdogan: Odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta nije bila pravedna

Premijer Republike Turske, Recep Tayyip Erdogan, govorio je o odluci Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) da organizovanje Olimpijskih igara 2020 povjeri Tokiu.

erdogan

“Tokio i Madrid u prošlosti su imali priliku biti domaćini Olimpijade, Istanbul nije. Odluka nije pravedna. Oni prekidaju veze sa islamskim svijetom, koji broji oko 1,5 milijardu ljudi,” izjavio je premijer Erdogan.
Na pitanje o sadržaju kratkog razgovora sa japanskim premijerom, Erdogan je odgovorio “Nas niko nije pitao o protestima u parku Gezi. Japanska delegacija je upitana o nuklearnom curenju. Nisu mogli dati odgovor na to pitanje. Rekli su da će riješiti taj problem u roku šest godina. Kada je Grčka odustala od Mediteranskih igara, zbog ekonomskih problema, mi smo uskočili kao domaćini. Pripremili smo Mersin za samo 18 mjeseci.”
“Istanbulu ništa ne nedostaje. Možda postoji nekoliko nedostataka u organizaciji. Da nismo bili domaćini Mediteranskih igara u Mersinu, ne bismo bili drugi po broju medalja. Bili smo bolji od Francuske,” nastavio je premijer Erdogan.
Napominjući da je organizacijski tim dao sve od sebe, Erdogan je poručio: “Bili smo uspješni u kvalifikacijama. Nećemo stati na tome i istrajaćemo u našim nastojanjima.”
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO