Ekskluzivno – U Prostorijama Islamske Zajednice napadnut još jedan aktivista IZ koji podržava inicijativu za ujedinjenje.

Danas u prepodnevnim satima u prostoijama Medzlisa islasmke zajednice Novi Pazar, u kancelariji blagajnika Ahmeda Bećirovića, Enver Gicić predsednik medzlisa IZ Novi Pazar koja pripada Mešihatu koji predvaodi Muamer Zukorlić,fizički je nasrnuo na Ferida Novalića imama Koraćke džamije
Zgrada Mešihata Zgrada Mešihata

Kako saznajemo od članova porodice Novalić, Enver Gicic nasrnuo je na Novalića rukama, a Novlić se takođe branio rukama i u tom guranju unutar prostorija Blagajne Mešihata polomljen je jedan sto.

“Gicić se prvo obratio Novaliću rečima: “Gde si ti?! Danima te tražim da se obračunam sa tobom” i nasrnuo na Novalića.

Ferid je dosao umesto Envera na mesto imama. Odbili su mu 60 e od plate jer nije ispunio normu za naplatu clanarine. Naplatio je samo 12 clanova. Kad se pobunio zbog nepravde koja mu je ucinjena kao primer je naveo da je bivsi imam Gicic u tom dzematu naplacivao 9 clanarina a niko mu nije odbijao od plate. Nezvanicno ovo je povod da Gicic nasrne na Ferida
Ferid Novalić je ranije bio i vjeroučitelj a jedan je od ljudi koji se zalažu za ujedinjenje islamske zajednice. Enver Gicić kažu dobro upućeni iz Mešihata poltron je Muamera Zukorlića, za koga je i sam Zukorlić govorio ” da nije u stanju da vodi svoju porodicu, a kako bi vodio neku instituciju“!

Jedini grijeh Ferida Novalića po svemu sudeći jeste njegova podrška inicijativi za ujedinjenje IZ.

Ovo nije prvi incident u prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji podsetimo prije otprilike dva mjeseca i sam Muamer Zukorlić nasrnuo je na Bekira ef. Makića jednog od vođa Inicijative za ujedinjenje IZ.

Opširnije uskoro.

Posted using Tinydesk blog app

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO