Ekskluzivno – Sandžakhaber u Siriji, Bajramsko predavanje borcima sa Balkana: Ibrahim Delić – VIDEO

Sandžahaber ekskluzivno donosi priću iz Sirije, naime preko naše opcije VIREPORTER jedan od Bošnjaka koji se nalazi na svetom ratu u Siriji dostavio nam je link i dopustio da objavimo ovaj video snimak na kojem Bajramsku hutbu (predavanje) drži Ibrahim Delić jedan od boraca u Siriji na strani koja je protiv režima Bašara El Asada.

ibrahim delić
ibrahim delić

Delić koji je inače Sirijski student rekao je da je “Allah je naredio džihad ne traži se fetva za to i rekao borite se protiv mušrika kao što se oni bore protiv vas, vidite
kako su šije došle iz Irana da se bore protiv sunneta (prakse božijeg poslanika Muhammeda S.A.V.S), vidite kako su Hizbula došli iz Libana da se bore protiv suneta, vidite kako su došli Grci, Srbi, Rusi i Kinezi da se bore protiv sunneta Muhammeda S.A.V.S.” zaključio je Delić.

Delić je na hutbi u Shamu izjavio da se u Siriji brani Sunnet (praksa) poslanika Muhameda S.A.V.S. “Mi smo danas braćo svedoci da se naveče granatira Sirija a da se preko dana bore mudžahidi na Allahovom putu,protiv ALevija, Šija i Hizbulata. Mi vidimo danas da mudžahidi u Siriji tj. u Shamu vode žestoke borbe, međutim
kjafri ne miruju nikad. Allah dželešanuhu je rekao da oni nikada neće odustati od borbe protiv muslimana. Zato je Allah  rekao “O vjernici budite oprezni kada napadate napadajte svi zajedno jer ste tako jači”.

Delić koji je u borbama u Siriji Bajramsku hutbu održao na improvizovanom mimberu rekao je da se danas protiv muslimana on je ustvrdio da danas ima puno žena koje traže da se bore na Allahovom putu te da u Shamu danas ima sestaraiz celog svijeta te da su dve sestre iz Libije došle da se bore na Allahovom putu i da je jedan borac oženio jednu od njih.

“Dužnost je odazvati se na sveti rat ovde u Siriji, mi smo se elhamdulillah odazvali, oni koji se nisu odazvali ne znaju kakvo je stanje u Siriji, oni ne znaju da se ovdje deca igraju sa gelerima od granata, ne znaju da ovde deca sabiraju igračke od zrna od pama i pata, ne znaju da ovde avioni svaku noć izbacuju granate po nekoliko kila teške, ne znaju tenkovi po celu noć granatiraju stanoviništvo po zgradama, ne znaju oni da se ovde muslimanke siluju. Nedavno smo uhvatili jednog oficira, pa smo nedavno uhvatili jednog siitskog Šejha koji je izdao fetvu (naredbu) da se siluje svaka muslimanka i da se ubije svako dijete muslimansko zaljučio je Delić”. Predavač se zapitao ima li nekoga da brani Sunnet Muhameda poslanika.

Delić je poručio onima koji se nisu odazvali Allahovom pozivu da Allah džellešanuhu njima prijeti kaznom, jer je Allah rekao Ako se vi ne budete odazvali ne budete krenuli u boj on će vas teškom kaznom kazniti i drugim vas narodom zameniti, a vi Allahu ništa nećete naškoditi Allah je svemoćan ustvrdio je on.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO