Dvogodišnji dečak nosio svog blizanca u utrobi

0883007.73

Jedan dvogodišnji dečak u Kini nosio je svog blizanca kog su hirurzi nedavno izvadili iz njegove utrobe, prenosi “Blic”.

Sjao Feng, rodom iz sela Huansi, u istočnoj provinciji Điangsu, imao je jake stomačne bolove i probleme s disanjem. Nakon nekoliko rendgenskih i ultrazvučnih snimaka, lekari su ustanovili da dete nosi svog blizanca koji u njemu živi poput parazita.

Reč je o izuzetno retkom slučaju, za koji jedan od lekara koji su operisali dečaka, Karlos Astokondor, kaže da se događa jednom u 500.000. Ovaj bizarni medicinski fenomen naziva se “fetus in fetu” i do njega dolazi kada fetus ostane zarobljen u jednom od blizanaca.

Fetus u fetusu događa se na samom početku trudnoće, kada se jedan fetus obmota oko drugog. Dominantni fetus tada raste normalno dok drugi završi unutar njega i hrani se poput parazita.

U slučaju Sjao Fenga, apsorbovani fetus bio je dug 20 centimetara i bio je već formiran. Imao je kičmeni stub i potpuno formirane udove zajedno sa prstima. Fetus je imao oči, kosti i kosu, ali ne i mozak, pluća, srca i creva.

Parazitski blizanac zauzeo je dve trećine dečakovog stomaka i ubio bi ga da nije operisan.

Sličan slučaj prijavljen je prošle godine u Peruu, kada je otkriveno da trogodišnji Isbak Pakunda nosi u svom telu parazitskog blizanca. Kao Feng, i Isbak je imao ekstremno otečen stomak. Parazitski blizanac je takođe hirurški otklonjen.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO