Đukanović ga hoće: Dinkić ode u Vladu Crne Gore!

Mlađan Dinkić uskoro bi trebalo da postane novi savetnik Mila Đukanovića. Vlada Crne Gore veoma je zainteresovana da angažuje doskorašnjeg srpskog ministra finansija i privrede kao svog specijalnog savetnika za investicije.

mladjan dinkic milo djukanovic

Nekoliko preliminarnih razgovora o ovoj saradnji već je obavljeno, a u narednim danima Dinkić će imati finalne razgovore sa najvišim zvaničnicima Vlade Crne Gore o mogućem angažmanu i on je veoma blizu toga da ovaj posao prihvati.

Dinkića su za ovu prestižnu funkciju preporučili brojni čvrsti kontakti koje ima sa vodećim ličnostima sa međunarodne finansijske scene, ali i njegovo iskustvo u dovođenju investitora u Srbiju.

– Vlada Crne Gore ponudila je nedavno Dinkiću ovu poziciju, imajući u vidu pre svega njegovo iskustvo u privlačenju velikih investitora u Srbiju. Podsetiću vas samo da se među njima izdvajaju “Fijat”, “Boš”, “Kontinental”, “Mercedes”, “Etihad”, “Jura”, “Gorenje”, “Benetoni”… Istovremeno, poznato je da je Dinkić na osnovnu svog višegodišnjeg iskustva stekao čvrste veze u brojnim svetskim centrima poput Nemačke, Italije, Rusije, Kine, Azerbejdžana, kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima – navodi sagovornik.

Prema nejgovim rečima, na listi Dinkićevih referenci nalazi se i njegovo lično poznanstvo sa vodećim ličnostima najsnažnijih međunarodnih institucija.

– Dinkić ima odlične kontakte u Svetskoj banci, Evropskoj investicionoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, velikim investicionim fondovima… Sve je to kumovalo da dobije ponudu Vlade Crne Gore. Preliminarni razgovori već su obavljeni, a sredinom nedelje doći će i do finalnog sastanka, posle koga će definitivno biti poznato da li će Dinkić prihvatiti ovu poslovnu ponudu – kaže sagovornik.

Podsećanja radi, mediji su sr edinom januara objavili da je bivši srpski ministar finansija u tom periodu boravio u Abu Dabiju u isto vreme kad i Milo Đukaković.

Vučićeva desna ruka za Arape
Da je Mlađan Dinkić i posle razrešenja sa mesta ministra finansija i privrede i dalje ostao „u igri“, svedoči i činjenica da ga je Vlada Srbije krajem avgusta imenovala za zamenika Komisije za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na čijem je čelu vicepremijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Pressonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO