Duel divova – part 2

Manchester-united-vs-real-madrid-2013-wallpaper

Ekipe Mančester Junajteda i madridskog Reala učestvovaće na Old Trafordu u drugom delu fudbalskog “rata zvezda”, a pobednik će biti nagrađen plasmanom među osam najboljih timova u Evropi.

U prvoj utakmici osmine finala koja je odigrana na madridskom Santijago Bernabeu rezultat je bio 1:1.
“U ovoj fazi takmičenja i na ovako visokom nivou mogu da odluče detalji. Pokušaćemo da nametnemo svoju igru i da postignemo što više golova. Ipak, ponekad je to nemoguće pogotovo u ovakvim duelima. Verujem da i Real razmišlja na sličan način”, kazao je fudbaler sredine terena Junajteda Majkl Kerik.
Prethodni put dva trofejna kluba sastala su se u sezoni 2002/2003, a bolji je bio Real. U prvom meču u Madridu domaćin je slavio sa 3:1, dok je u revanšu trijumfovao engleski klub sa 4:3.

“Naš konačni cilj ove sezone je plasman u finale i odlazak na Vembli. Ipak, još ne gledamo tako daleko, svesni smo da nas čeka izuzetno težak posao”, dodao je Kerik.
U poslednjem prvenstvenom meču Junajted je na svom terenu “pregazio” Norič sa 4:0, dok je Real u najvećem španskom derbiju savladao Barselonu sa 2:1.
Za najboljeg strelca Reala Kristijana Ronalda utakmica predstavljaće povratak na Old Traford, mesto gde je igrao šest godina, a protivnik će mu biti klub u čijem dresu je 2008. osvojio trofej u Ligi šampiona.
“Verujem da ću se sjajno osećati kada istrčim na teren. Bilo bi fantastično i da postignem gol. Ne mogu da kažem da li bih onda proslavio gol, verovatno bi to bila neka spontana reakcija. Ipak, svakako bih želeo da se nađem u toj situaciji”, kazao je Ronaldo po dolasku u Mančester.
Reprezentativac Portugalije dodao je da ne očekuje da mu navijači Junajteda na Old Trafordu naprave neprijateljski doček.
“Posle toliko godina u dresu Junajteda, siguran sam da ću dobiti aplauze sa tribina. Sjajan period sam proveo u Mančesteru”, zaključio je Ronaldo.
U drugoj revanš utakmici osmine finala, Borusija iz Dortmunda će dočekati ukrajinski Šahtjor. Prvi meč u Donjecku završen je bez pobednika – 2:2.
“U Donjecku smo bili bolji, ali uprkos tome, nismo uspeli da pobedimo. Pred nama je težak posao, još ništa nismo uradili”, rekao je trener Borusije Jirgen Klop.
U poslednjem prvenstvenom meču njegova ekipa je savladala Hanover sa 3:1, dok je Šahtjor kod kuće bio bolji od Volina sa 4:1.
Obe ove utakmice počinju u utorak od 20.45.

 

Tekst preuzet sa: www.blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO