DS: SNS ispunio nula obećanja

151917139452483c5745da1967854290_368x276

Demokratska stranka saopštila je da je predsednik SNS Aleksandar Vučić obećao tri milijarde evra investicija u projekat “Beograd na vodi” uoči odluke o izborima.
DS je u saopštenju podsetio na 10 obećanja iz programa SNS za promene, uz komentar da nijedno od tih obećanja nije ispunjeno.

“Obećali 100 milijardi evra, a zatim 10 milijardi evra investicija svake godine – za godinu i po dana investicije nisu dostigle ni milijardu evra”, navela je stranka Dragana Đilasa.

DS je naveo da je studija izvodljivosti za kanal od Dunava do Egejskog mora državna tajna, a da Makedonija i Grčka nisu zainteresovane za taj projekat.

“Smanjenje nezaposlenosti za devet procenata – u poslednjih godinu dana nezaposlenost povećana za jedan odsto, a Vlada budžetom za 2014. godinu sprema otpuštanje još 60.000 radnika”, naveo je DS.

DS je podsetio i na obećanje da neće biti partijskog zapošljavanja i naveo da su svi državni sekretari i direktori javnih preduzeća, agencija, domova zdravlja, ustanova kulture na republičkom i lokalnom nivou “birani isključivo po partijskom ključu”, kao i da je zaposleno više od 15.000 stranačkih aktivista.

“Odgovorno upravljanje javnim dugom kako bi se sprečilo nekontrolisano zaduživanje – Vlada građane zadužuje 11 miliona evra po danu, prvi u Evropi po povećanju javnog duga u poslednjih godinu i po dana”, naveo je DS.

DS je istakao da nije ostvareno ni obećanje SNS o čuvanju zdravlja stanovništva i ukazao na nestašice lekova i medicinskih sredstava, liste čekanja, aferu “aflatoksin”, kao i da je “dve godine za redom Srbija najgora u Evropi po zdravstvenoj zaštiti”.

“Smanjenje PDV na osnovne prehrambene proizvode: hleb, mleko, ulje, brašno – PDV na osnovne životne namirnice je povećan. Budžet za poljoprivredu biće pet odsto ukupnog budžeta, a posle svake godine veći za jedan odsto – budžet za poljoprivredu u 2012. godini koji je pripremila prethodna Vlada iznosio 5,1 odsto, u 2013. godini 4,4 odsto, a u 2014. godini 4,1 odsto ukupnog budžeta”, naveo je DS.

DS je podsetio i na obećane niže troškove kućnog budžeta za pet do 10 odsto za energiju, a kućni budžet zapravo je opterećen za 11 odsto više za struju, 6,4 odsto više za gas i dodatno će ove godine poskupeti grejanje i komunalne usluge zbog povećanja PDV-a sa 8 na 10 odsto.

“Za četiri godine smanjiće nezaposlenost za devet odsto izgradnjom termoelektrana – nije započeta izgradnja nijedne nove termoelektrane, novi blok u Kostolcu potpisala prethodna Vlada, broj nezaposlenih je povećan, a budžetom je predviđeno otpuštanje još 60.000 ljudi”, naveo je DS.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO