Đorđević: Zukorlić nije opravdao nade vernika

Novi Pazar – Verski analitičar Mirko Đorđević ocenio je danas da glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić nije opravdao nade vernika i da je ovo pravo vreme da se povuče sa pozicije predsednika Mešihata te IZ.

Foto Medijacentar
Foto Medijacentar

Zukorlić je juče saopštio da se neće kandidovati na izborima za predsednika Mešihata IZ na čijem je čelu od osnivanja 1993. godine.

 

Đorđević je novopazarskom radiju Sto plus rekao da je Zukorlić svojim postupcima razočarao vernike islamske veroispovesti, ali i sve građane Srbije.

“Zukorlić se sve vreme nametao ne samo kao verski poglavar nego i kao nacionalni vođa. Često je mešao veru i politiku, a to je zloslutnom na Balkanu i ima ga u svim crkvama i verskim zajednicama, pa i u
islamskoj koja je još i podeljena”, izjavio je Đorđević.

On smatra da će Zukorlić svakako i u narednom periodu iz senke vladati Islamskom zajednicom u Srbiji i da to nije dobro.

“Za IZ u Srbiji najbolje bi bilo da za predsednika Mešihata izabere mladog čoveka koji će se posvetiti problemima zajednice, okrenuti islamu kao veri, a ne islamizmu kao ideologiji, što je do sada bio
slučaj”, rekao je Đorđević.

Izvor.Blic – Beta – Foto medijacentar beograd

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO