Doktorka „operisala“ plišanog vuka i postala hit na Facebook-u

0738007.73

Devetogodišnji Džošua Vejd iz Kolorada nedavno je morao da prođe kroz neprijatno iskustvo endoskopije zbog komplikacija izazvanih refluksom od kojeg pati otkako je bio beba.

Međutim, pedijatrijska gastroenterologinja Kristin Vasdorf Hurtado je uradila nešto što je dirnulo mnoge koji su videli fotografiju koju je na svom profilu objavio dečakov otac Kevin Vejd, prenosi “Index”.

Naime, doktorka se pobrinula i za plišanog vuka kojeg je Džošua poveo sa sobom u bolnicu. Primietila je da plišani vuk ima oštećenje na tkanini i zašila ga je dok je Džošua bio pod anestezijom. Nakon svega, plišani vuk je dobio i zavoj, hiruršku masku i rukavice na šapama.

– Ta plišana životinja mu puno znači. To je njegova beba i sama činjenica da su se pobrinuli i za igračku jednostavno je lepa. Lekari su u današnje vreme na lošem glasu i zaista je posebno kada vidite da su odvojili vreme da se pobrinu za tako malu stvar -, rekao je Kevin za “CNN”.

– Trebalo mi je pet minuta da to uradim, a Džošui je to puno značilo -, rekla je doktorka Hurtado koja je i pre izvela nekoliko operacija na plišanim životinjama da bi deci na neki način olakšala boravak u bolnici.

Kevin Vejd je objavio priču na svom Facebook profilu, a ista se munjevito proširila društvenim mrežama i dosad skupila hiljade lajkova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO