Dodikovi mediji-Iranski špijuni “okupirali” BiH

SARAJEVO – Pripadnici iranske obaveštajne službe “okupirali” su Bosnu i Hercegovinu, a njihovo prisustvo pojačano je posle dve posete ministra kulture Irana Sejida Muhameda Huseinija Sarajevu, gde se sastao sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, piše “Glas Srpske”.

20131028-112738.jpg

Prisustvo iranskih špijuna pojačano je posebno nakon što su iz prestonice BiH proterana dvojica iranskih diplomata zbog sumnje da su se bavili obaveštajnim poslovima, tvrdi izvor banjaluckog dnevnika iz obaveštajnog sektora.
“Prisustvo pripadnika iranske obaveštajne službe u BiH prikriva se kroz aktivnosti iranskih službenih lica i diplomata. Ono je posebno pojačano od početka ove godine, kada je Izetbegović u privatnu posetu, u svom domu, 14. januara primio iranskog ministra kulture Huseinija”, objašnjava izvor lista.

Huseini je kod Izetbegovića došao i u nenajavljenu posetu 28. maja – dve sedmice nakon što su odlukom Ministarstva bezbednosti iz BiH proterane iranske diplomate Hamzeh Dolab Ahmad i Jadidi Sohrab, za koje je utvrđeno da su, iako su se u iranskoj ambasadi u Sarajevu vodili kao sekretari, radili za Ministarstvo nacionalne bezbednosti Irana.

Od tada su intenzivirane i aktivnosti lica povezanih sa iranskom obaveštajnom službom.
“Otkriveno je da uglavnom kontaktiraju sa predstavnicima nevladinog sektora i predstavnicima grupa koje okupljaju radikalne islamiste. Najviše kontakata imaju sa pojedincima iz Gornje Maoče”, naveo je izvor “Glasa Srpske”.
Izvor:tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO