Dobrovoljnim prilozima funkcionera Lokalne samouprave i donatorima obezbedićemo novac za Sunećenje dece.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je danas da je javna nabavka za sunećenje dece poništena ali da će se kolektivni sunet održati. Mahmutović je kritikovao medije zbog natpisa o ovoj manifestaciji da se novac izdvaja iz budžeta Grada i pojasnio da su sredstva koja su bila namenjena za taj čin bila planirana da se izdvoje iz fonda za Socijalna davanja Grada Novog Pazara.

novi-pazar
“Zakonom je bilo dozvoljeno da se to tako uradi, ali evo da se nebi ovakve loše vesti prenosile iz ovog Grada i pravili skandali mi smo odlučili da to uradimo na drugi način, radi se o tradicionalnim običajima, radi se o ljudima koji nemaju dovoljno sredstava, iz pojedinih porodica koja sunete decu na ovaj način bude čak po nekoliko dece, naši prijatelji iz Turske obezbeđuju poklone, odeću, obuću i biciklo, mi smo želeli da kroz malu investiciju obezbedimo da u potpunosti bude besplatan sunet ove dece. Da se nebi od takve pozitivne manifestacije pravili skandali mi smo se dogovorili da će svi funkcioneri iz gradske uprave dobrovoljnim prilozima sa još donatora da bi se ova manifestacija održala”.
Mahmutović je rekao da će se ova manifestacija održati i da će 180 dece biti osunećeno i ove godine. Gradonačelnik je skrenuo pažnju da ova manifestacija znači pomoć roditeljima i smanjenje troškova porodice prilikom ovog obreda on je kritikovao medije da nisu dobro izveštavali o nedelji kulture u Novom Pazaru

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO