Danas će se održati Bostonski maraton 2014

Danas, 21. aprila 2014. godine, biće održan 118. po redu Bostonski maraton sa masovnim učešćem, u organizaciji Bostonske atletske asocijacije.

Zbog incidenta na prošlogodišnjem sportsko-rekreativnom skupu u Bostonu, mjere sigurnosti tokom maratona će biti znatno strožije. Registrovano je 36 hiljada učesnika, što je maksimum koji je organizator dozvolio, a sama brojka za devet hiljada učesnika premašuje prošlogodišnju.

Neki od prošlogodišnjih učesnika, povrijeđenih u bombaškom napadu, zakleli su se da ih ništa neće spriječiti da se pridruže ovogodišnjoj utrci, kako bi pokazali solidarnost sa Bostonom. Time žele da se pridruže jednoj od najpoznatijih utrka u svijetu i odaju počast žrtvama i osobama koje su im prve pritekle u pomoć, u prošlogodišnjoj tragediji.

Bostonska policija je oglasila da će mjere sigurnosti biti veoma stroge, kako za učesnike, tako i za publiku.

Tri osobe su poginule, a 264 povrijeđene u eksploziji bombe nadomak ciljne ravnine, na prošlogodišnjem maratonu u Bostonu. Pred sudom za ovo nedjelo je 20-godišnji Džohar Carnaev, kojega se tereti za bombaški napad. Njegovog brata Tamerlana policija je ubila tokom prošlogodišnjih okršaja.

Sandzakhaber / izvor: trtbosanski

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO