Dačić: Sutra je istorijski dan za Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je uoči sutrašnje prve međuvladine konferencije sa EU u Briselu da je ponosan što je jedan od retkih srpskih premijera koji može da se pohvali istorijskim rezultatom koji će buduće generacije pamtiti.

“Sutra je za Srbiju istorijski dan jer prvi put možmo da kažemo da će se nešto desiti, a ne samo da ćemo nešto najavljivati”, kazao je Dačić.

Premijer je podsetio da će osim njega, u srpskoj delegaciji biti i potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri Ivan Mrkić i Branko Ružić i glavni pregovarač Tanja Miščević, a da će ispred EU na sastanku biti šef grčke diplomatije i komesar za proširenje Štefan File.

“Vlada Srbije je usvojila uvodnu izjavu koja će sutra biti predstavljena i taj dokument sadrži stav Srbije o pregovaračkom okviru EU i naš pogled na pregovarački tok i pozicije. On se tiče izgradnje koncepta društva ka kojem Srbija treba da ide, a EU je ne samo cilj već i sredstvo kojim ćemo da modernizujemo svoj sistem”, zaključio je Dačić.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO