Cigarete jeftinije i do 50 dinara zbog slabe prodaje!

Zasad su cene pojedinih vrsta spustile kompanije “Filip Moris” i “Imperijal tobako”, ali je, s druge strane, cena rezanog duvana porasla

Duvanske industrije počele su da spuštaju cene cigareta, pa su pojedine vrste pojeftinile i do 50 dinara. Iako prodavci tvrde da je prodaja opala, proizvođači to negiraju.

Zasad su cene pojedinih vrsta spustile kompanije “Filip Moris” i “Imperijal tobako”, a kako saznamo u trgovačkim radnjama, zbog slabe prodaje postojeće cenovnike u korist kupaca najverovatnije će uskoro promeniti i druge kompanije.

Paklica “asos slim” kojeg proizvodi “Filip Moris” umesto doskorašnjih 240 sada košta 190 dinara, dok je “iv divajn” sa 260 pao na 220 dinara, prenose “Naše novine”.

Cene je snizio i “Imperijal tobako” koji je, s druge strane, podigao cenu rezanog duvana. “Vest” i “vest slim” sniženi su sa 190 na 140 dinara. Trgovci kažu da su tome pribegli kako bi prodali zalihe koje su se napravile.

Iako je prodaja cigareta pala u 2013. za čak 17 odsto u odnosu na 2012. godinu, u kompaniji “Filip Moris” tvrde da cene nisu snizili zbog slabije prodaje.

– Ne postoji poseban razlogzašto su cene snižene. Postoje različite poslovne odluke na osnovu kojih je to urađeno. Različiti brendovi imaju različite inicijative – kažu u “Filip Morisu”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO